Ympäristömeluselvitykset

Ympäristömeluselvitykset liittyvät maankäytön suunnitteluun, uudis-, täydennys- tai korjausrakentamiseen, teollisuuden ympäristölupiin tai uuden tien/ raideliikenneväylän ympäristövaikutusten selvitykseen. Laadukkaan meluselvityksen merkitys korostuu yleistyvässä tiivistysrakentamisessa.

Ympäristömeluselvitysten yhteyshenkilöt

Jukka Vesterinen

Jukka Vesterinen

+358 40 582 4919

Timo Peltonen

Timo Peltonen

+358 50 584 9814

Liisa Kilpilehto

Liisa Kilpilehto

+358 40 827 2532

Tiedätkö jo mitä haluat? Lähetä meille tarjouspyyntö ja asiantuntijamme ovat sinuun pikimmiten yhteydessä!

Lähetä tarjouspyyntö

Ympäristömeluselvityksiä tehdään mm. liikenneväylien ympäristössä, teollisuuslaitoksissa ja satamissa, mutta yhtä hyvin kohteena voi olla myös koko kaupunki tai kaupunginosa. Mittauksia ja laskentaselvityksiä tehdään myös ampuma- ja moottoriurheiluradoille sekä ulkoilmatapahtumiin liittyen.

Ympäristömeluselvitykset voivat liittyä nykyisen tai tulevan tilanteen selvittämiseen: Ylittääkö melu ohjearvot ympäristössä? Tai torjuntatarpeen arviointiin: Missä ympäristön kohteissa melutasot ja mistä ylitykset aiheutuvat? Ja lopuksi torjuntatoimien mitoitukseen ja suunnitteluun: Miten nykyisen tai suunnitteilla olevan kohteen meluongelma ratkaistaan niin, jotta ohjearvot täyttyvät?

Ajoissa tehdyillä selvityksillä saavutetaan useimmiten merkittäviä säästöjä, koska meluntorjuntatoimet osataan kohdistaa oikein ja toteuttaa kustannustehokkaasti muun suunnittelun ja rakentamisen yhteydessä.

Region and language

Select region and language

Current selection: