Värähtelymittaukset

Akukon on Suomen ainoa akkreditoituja värähtelymittauksia tarjoava toimija ihmisen kokemalle tärinälle ja runkomelulle sekä tärinäherkille ympäristöille. Värähtelymittauksilla selvitämme kohteessa esiintyvää tärinää ja runkomelua.

Värähtelymittausten yhteyshenkilöt

Mats Heikkinen

Mats Heikkinen

+358 50 536 5554

Timo Peltonen

Timo Peltonen

+358 50 584 9814

Jukka Pätynen

Jukka Pätynen

+358 50 432 2829

Tiedätkö jo mitä haluat? Lähetä meille tarjouspyyntö ja asiantuntijamme ovat sinuun pikimmiten yhteydessä!

Lähetä tarjouspyyntö

Tyypillisiä häiriölähteitä voivat olla esimerkiksi raide- ja tieliikenne, kuntosalit tai pienimillään yksittäiset laitteet.

Akkreditoitujen ja tarkkojen mittausten avulla voimme mitata ja arvioida värähtelyolosuhteita, jotka alittavat monikertaisesti ihmisen havaintokynnyksen. Tämä on erityisen tärkeää tärinäherkissä tutkimus- ja teollisuusympäristöissä.

Luotettavilla mittauksilla saadaan selvitettyä yksityiskohtaisesti runkomelun- ja tärinän torjuntaratkaisut esimerkiksi kokonaisten rakennusten tai kuntosalien osalta.

Tavanomaisten laskentaselvitysten epätarkkuus johtaa usein tarpeettoman laajoihin torjuntatoimiin, joiden kustannukset ovat merkittäviä. Laskentaselvityksen tulokset voivat esimerkiksi johtaa kokonaisen korttelin runkomelun vaimentamiseen. Tarkoilla mittauksilla voidaan luotettavasti rajata vaimennusratkaisut todellisen torjuntatarpeen perusteella, mikä mahdollistaa huomattavat kustannussäästöt.

Hyödynnämme mittaustulosten arvioinnissa soveltuvia viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjearvoja.

Region and language

Select region and language

Current selection: