AV och presentationsteknik

Vi erbjuder planering för AV- och presentationsteknik samt andra experttjänster. I vårt utbud av tjänster finns teknisk, funktionell och ekonomisk planering och rådgivning.

AV och presentationsteknik kontaktpersoner

Tapio Ilomäki

Tapio Ilomäki

+358 40 0939 088

Toni Poikonen

Toni Poikonen

+358 50 526 7666

Tapani Manninen

Tapani Manninen

+358 40 837 0710

Toni Soininen

Toni Soininen

+358 50 483 9286

AV- och presentationsteknik avser alla typer av tekniska hjälpmedel för att utföra aktiviteter, som är relaterade till presentation, distribution, inspelning eller redigering av ljud eller bild.

Begreppet AV kommer från orden audiovisuell, det vill säga relaterat till hörsel och syn. Termerna AV och presentationsteknik kan betyda exakt samma sak. Ibland används konceptet AV specifikt i samband med mötes- och undervisningsteknik, medan konceptet evenemangsteknik används i samband med tyngre teater- och eventteknik.

AV design - Tampereen yliopisto

AV & presentationsteknik är en bred helhet vad gäller både syften och teknik.

Mötesteknik används för presentation, kommunikation och dokumentation i beslutsfattande och teamarbete.

Presentation och distribution av ljud- och videoinnehåll behövs i beslutsfattande, scenkonst, underhållning och evenemang.

Med hjälp av ljus ser man till att publik och artister ser och syns. Med hjälp av ljussättning och projektion kan också olika visuella stämningar skapas, och de kan även användas som konstnärliga inslag i föreställningen.

Med ljudåtergivning i salar förstärks allt som annars inte skulle höras särskilt bra, såsom tal och lättare musik, samt i vissa fall elektroniskt producerade eller inspelade delar som ingår i orkesterverk. Utöver den teknik som används i salar inkluderar modern scenteknik ofta utrustning som används i ljud- och videoinspelningar och livestreaming.

Ofta innefattar scenteknik även mekanik, till exempel olika hissar, scenkonstruktioner, upphängningskonstruktioner och justerbara gardiner.

Våra experter står till ditt förfogande, från inköp av en mindre helhet till design av ett stort byggnadskomplex. Vi erbjuder även tjänster med planering för hela livscykeln, till exempel långsiktig planering (PTS) för underhåll och förnyelse av scenteknik.

Region and language

Select region and language

Current selection: