Tampere-talon pääsali, Tampere

Tampere-talon pääsalin akustiikan korjaus valmistui etuajassa.

Tampere-talon ison
salin soittajia ja yleisöä kiusannut hankala akustiikka on korjattu kesän
aikana. Akukonin akustiikkasuunnittelija Anssi
Ruusuvuoren
tekemien suunnitelmien mukaan lavan sivuseiniä muotoiltiin
uudelleen, ja kattoon asennettiin akryylilevyistä valmistettuja motorisoituja ”pilviä”.
Muutosten vaikutusta testattiin ennen rakentamista kattavilla
tietokonemallinnuksilla, akustisilla mittauksilla, ja väliaikaisten rakenteiden
avulla suoritetuilla testikonserteilla ja orkesterikyselyillä. Näiden
perusteella muutokset tulevat parantamaan huomattavasti sekä orkesterin
sisäistä kuuluvuutta että salin sointia. Itse rakennustyö kesti kaksi kuukautta
ja valmistui aikataulustaan etuajassa.

 Aamulehden artikkeli

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: