AV-suunnittelu

Suunnittelun kohteena voi olla esimerkiksi yritysten ja julkishallinnon toimitilat, kokous- ja istuntosalit, koulut, esittävän taiteen ja viihteen tilat, urheiluareenat ja uskonnolliset tilat. Konsultoimme sekä uudis- että korjausrakentamiskohteiden AV-tekniikkaa että järjestelmien hankintoja. Olemme mukana myös hankkeissa, joissa olemassa olevia AV-järjestelmiä päivitetään palvelemaan paremmin tilan nykyistä käyttötarkoitusta.

AV-suunnittelun yhteyshenkilöt

Tapani Manninen

Tapani Manninen

+358 40 837 0710

Toni Poikonen

Toni Poikonen

+358 50 526 7666

Ville-Veikko Palviainen

Ville-Veikko Palviainen

+358 44 237 7490

Juha Storm

Juha Storm

+358 50 300 0320

Tiedätkö jo mitä haluat? Lähetä meille tarjouspyyntö ja asiantuntijamme ovat sinuun pikimmiten yhteydessä!

Lähetä tarjouspyyntö

Rakennus- tai peruskorjauskohteen audiovisuaalinen kokonaisuus, kuten kokoustekniikka ja äänentoisto, tulee huomioida jo rakennuksen suunnittelussa. Tilan käyttötarpeista lähtevä audiovisuaalinen kokonaissuunnittelu palvelee käyttäjää paljon paremmin kuin audiovisuaaliset yleisratkaisut.

Vastaamme hankkeissa AV-järjestelmien talotekniikalle aiheutuvien vaatimusten määrittelystä (mm. tilavaraukset, sähkönjakelu, kaapelointi), AV-järjestelmien suunnittelusta, hankintojen konsultoinnista ja kilpailutuksesta sekä AV-urakan valvonnasta.

AV-suunnittelu vaihe vaiheelta

Hankesuunnittelussa teemme AV-tilojen toiminnalliset määrittelyt yhteistyössä rakennuttajan ja/tai käyttäjien kanssa. Lisäksi teemme alustavat kustannusarviot AV-tekniikan osalta sekä lähtötiedot, joiden avulla voidaan arvioida AV-tekniikan vaikutuksia rakennuskustannuksiin.

Hankepäätöksen jälkeen avustamme rakennuttaa suunnittelurajojen määrittelyssä AV-suunnittelun ja muiden suunnittelualojen välillä.

Varsinaisessa kohteen suunnitteluvaiheessa vastaamme AV-tekniikan suunnittelusta sekä annamme lähtötiedot muille suunnittelijoille. Näitä tietoja ovat mm. laitteiden ja käyttöpaikkojen tilanvaraukset, sähkönjakelu, kaapelointi, ripustukset ja lämpökuormat.

Kohteen onnistumisen kannalta keskeistä on suunnitelmien yhteensovitus muiden suunnittelualojen kanssa.

Tarvittaessa suunnittelemme myös audiovisuaalisten tilojen visuaalisen ilmeen ja kalusteet sekä koordinoimme AV-tilojen tietomallisuunnittelun. Konsultoimme rakennuttajaa myös AV-tekniikan hankitaan liittyen ja avustamme kilpailutuksessa.

Lisäksi konsultoimme palveluina hankittavien AV-kokonaisuuksien hankinnassa. Olemme mukana myös leasing-laitteiden sekä niiden huollon ja ylläpidon määrittelyssä. Vaikka tarjoammekin AV-suunnittelupalveluja laajasti, autamme mielellämme myös yksittäisillä osa-alueilla.

Projektin suunnittelusta tehdään aina konsulttisopimus, joka sisältää yksityiskohtaisesti tehtävämme hankkeessa. AV-suunnittelun kokonaisuudet mietitään aina asiakkaiden tarpeiden mukaan. Varsinainen projektinjohto on aina rakennuttajan/asiakkaan tehtävä, mutta myös avustamme projektinjohtoa ja koordinoimme projektia tarvittaessa.

Region and language

Select region and language

Current selection: