Rakennus- ja huoneakustiikka

Rakennus- ja huoneakustiikka on kokonaisuus, joka kattaa koko rakennuksen sen perusrakenteista valmiisiin tiloihin. Akustiikkasuunnittelua tarvitaan kaikkialla, missä ihmiset asuvat tai työskentelevät. Akustiikan kannalta erityisen haastavia ovat joko erittäin meluisat tai vastaavasti hyvin hiljaiset tilat. Esitystilat, kuten konserttisalit ja teatterit, edellyttävät erikoistunutta akustista suunnittelua.

Rakennus- ja huoneakustiikan yhteyshenkilöt

Nella Näveri

Nella Näveri

+358 50 351 3815

Anni Haataja

Anni Haataja

+358 45 672 2907

Jaakko Kestilä

Jaakko Kestilä

+358 50 462 2416

Veli-Matti Yli-Kätkä

Veli-Matti Yli-Kätkä

+358 40 171 5351

Tiedätkö jo mitä haluat? Lähetä meille tarjouspyyntö ja asiantuntijamme ovat sinuun pikimmiten yhteydessä!

Lähetä tarjouspyyntö

Akustiikkasuunnittelu voi olla osa uudisrakentamista, peruskorjausta tai tilojen käyttötarkoituksen muutosta, jossa esimerkiksi vanha teollisuuskiinteistö muutetaan toimitiloiksi tai asunnoiksi. Tyypillisiä akustisen suunnittelun kohteita ovat toimitilat, sairaalat, koulut, päiväkodit, kulttuurirakennukset ja asuinrakennukset. Akustiikkasuunnittelua ohjaavat voimassa olevat rakentamismääräykset ja standardit.

Suunnittelun aluksi kartoitamme aina rakennuksen tai tilan akustiset vaatimukset huonetyypeittäin käyttötarkoituksen mukaisiksi. Lisäksi otamme kantaa eri tilojen sijoitteluun rakennuksessa ja annamme tarvittaessa ehdotuksen ääneneristyksen kannalta kriittisten tilojen sijoittamisesta.

Rakennusakustisessa suunnittelussa kiinnitämme huomioita muun muassa:

  • ääneneristykseen eri tilojen välillä
  • julkisivun kykyyn eristää liikenteen melua sekä
  • ilmanvaihdon ja muun talotekniikan aiheuttaman melun vaimennukseen.

Huoneakustisen suunnittelun tavoitteena on saavuttaa tilaan sen käyttötarkoitusta tukeva ääniympäristö vaikuttamalla äänen käyttäytymiseen sopivilla pintamateriaaleilla ja akustisilla elementeillä. Tämä voi tarkoittaa äänen tehokasta vaimentamista tai äänen kantautumista tilassa.

Huoneakustisessa suunnittelussa määritämme sopivat pintamateriaalit ja niiden määrät huonekohtaisesti sekä tarvittaessa esitämme periaatteelliset rakenteet akustisille elementeille.

Palveluumme kuuluu myös rakentamisen aikainen työmaavalvonta ja akustiset mittaukset, joilla varmistamme suunnitelmien oikeanlaisen toteutuksen. Rakennuksen tai tilan akustiikan arvioinnissa kiinnitämme huomiota mm. ääneneristykseen, huoneakustiikkaan ja meluntorjuntaan.

Region and language

Select region and language

Current selection: