Näyttämömekaniikan suunnittelu

Näyttämömekaniikan suunnittelu ja konsultointi on osa AV- ja esitystekniikan palvelukokonaisuuttamme. Näyttämömekaniikalla tarkoitetaan rakenteita, joihin kiinnitetään esitystekniikkaa tai käytetään esiintyjien ja välineiden liikuttamiseen.

Näyttämömekaniikan yhteyshenkilöt

Ville-Veikko Palviainen

Ville-Veikko Palviainen

+358 44 237 7490

Timo Risku

Timo Risku

+358 50 353 2543

Toni Silvola

Toni Silvola

+358 50 594 3754

Juha Storm

Juha Storm

+358 50 300 0320

Tiedätkö jo mitä haluat? Lähetä meille tarjouspyyntö ja asiantuntijamme ovat sinuun pikimmiten yhteydessä!

Lähetä tarjouspyyntö

Valaisimien, kaiuttimien, projisointipintojen, lavasteiden ja muiden välineiden ripustamiseen tarvitaan monenlaisia rakenteita. Tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset ansaat ja trussit, jotka voivat olla liikkuvia tai kiinteitä.

Usein tarvitaan myös nostimia joko ylhäältä tai alhaalta päin tapahtuvaan nostamiseen. Tällaisia ovat esimerkiksi ketju- tai vaijerikäyttöiset pistenostimet ja lattiatasoon sijoitetut orkesterinostimet.

Monet muutkin esitystilan rakenteet, kuten pyörönäyttämöt, suuret valkokankaat, esiriput ja liikuteltavat verhot kuuluvat näyttämömekaniikan piiriin.

Esitystilojen akustiikkaa voidaan muunnella joko näkyviin tai akustisesti läpäisevän seinän taakse piiloon sijoitettujen akustiikkaverhojen avulla. Niidenkin rakenteet ja mekanismit kuuluvat näyttämömekaniikan piiriin. Joissain tapauksissa myös konserttisalien heijastinrakenteita sisällytetään näyttämömekaniikkaan.

Näyttämömekaniikan palveluihimme kuuluvat hankesuunnittelu, tekninen suunnittelu, toteutuksen valvonta ja hankintojen konsultointi. Näiden lisäksi tarjoamme asiantuntijapalvelua muissakin näyttämömekaniikkaan liittyvissä kysymyksissä, esimerkiksi huolto- ja uusimistarpeen arvioinnissa. Suoritamme myös mekaniikkalaitteiden kunto - ja turvallisuustason tarkastuksia.

Region and language

Select region and language

Current selection: