Musiikkitalo avattiin yleisölle juhlavassa avajaiskonsertissa

1.9.2011

 

Musiikkitalon akustiikan on suunnitellut japanilainen akustiikkatoimisto Nagata Acoustics yhdessä Akukonin kanssa. Musiikkitalon avajaiskonsertissa esittäytyivät kaikki talon toimijat. Sibelius-Akatemia, HKO ja RSO aloittivat konsertin yhteisellä Finlandialla ja viimeistään RSO:n loppunumeroon, Igor Stravinskyn Kevätuhriin mennessä hälvenivät viimeisetkin epäilykset salin akustiikan suhteen. 

Viinitarha-tyyppisen konserttisalin akustiikka sai kiitosta niin kutsuvierailta kuin kriitikoiltakin. Kehuja sai muun muassa äänen herkkä syttyminen ja läpinäkyvä, mutta täyteläinen sointi. Orkesterien ensikosketus uuteen saliin antaa suuria lupauksia tulevaisuudesta.

Myös Musiikkitalon viisi pienempää salia avattiin kutsuvieraille avajaiskonsertin jatkoilla. Black Box-salissa tanssittiin katrillia Sibelius-Akatemian kansanmuusikoiden tahtiin ja laulu-salissa taitojaan pääsi näyttämään myös  komeaääninen bassobaritoni, Akukonin Janne Hautsalo.

Lue lisää Helsingin Sanomien artikkelista

 

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: