Tampere-talon pääsalin akustiikan muutostyö onnistui

12.9.2011

Tampere filharmonian taiteelinen johtaja Hannu Lintu on tyytyväinen Tampere-talon pääsalin akustiikan uudistukseen. Muutostyön on suunnittelut Akukonin Anssi Ruusuvuori.

Hannu-Ilari Lampilan mukaan (HS 10.9.2011, Tampere-talo soi vihdoin kunnolla, Kulttuuri C 2) Hannu Lintu kertoo muutostyön ratkaisseen orkesteria vaivanneet keskinäiset kuuluvuusongelmat. Aiemmin sivusuunnassa jousisektioiden taaimmaiset soittajat eivät ole kuulleet toisiaan, kun taas kuuluvuuden puute syvyyssuunnassa on haitannut erityisesti puupuhaltajia. Nyt, kun kaikki kuulevat toisiaan, paranee orkesterin sointi ja muusikoiden työhyvinvointi. Linnun mukaan soittajat pystyvät nyt soittamaan yhtenäisinä sektioina ja esimerkiksi vaskipuhaltajat sulautuvat hyvin soiviksi vaskikuoroiksi. "Koko orkesterin vivahteiden määrä lisääntyy ja dynaaminen asteikko kasvaa." 

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: