Musiikkitalon esitys- ja tuotantotekniikka on maailmanluokkaa

18.9.2011

Akukonin Ari Lepoluoto kertoo Mondo*drssä musiikkitalon esitys- ja av-tuotantotekniikan suunnittelusta ja valituista ratkaisuista. Akustiikka on ollut ymmärrettävästi estraadilla musiikkitalosta puhuttaessa, mutta jotta yleisö konserttisaleissa ja kotikatsomoissa voi nauttia upeista konserteista, tarvitaan muutakin kuin hyvä akustiikka.  Esitys- ja av-tuotantotekniikka onkin ollut laajuudeltaan vielä akustiikkaakin suurempi suunnittelukokonaisuus. Musiikkitalon esitys- ja av-tuotantotekniikan suunnittelusta on vastannut pääosin Akukon. Näiden lisäksi myös toiminnalliset IT- ja informaatiokonseptit ovat Akukonin tekemiä.

Kuusi vuotta kestänyt suururakka on saatu päätökseen ja 17 000 suunnittelutunnin tuloksena on muun muassa 6 konserttisalia, 1 auditorio, 2 nauhoitustilaa, 7 nauhoituksen valvontatilaa ja 2  videovalvonta tilaa. Arin mukaan yksi projektin suurimmista haasteista oli sovittaa yhteen kolmen eri toimijan AV-tuotantoon kohdistuvat vaatimukset niin, että AV-järjestelmä ja -varustus täyttää kaikki tarpeet. Sibelius-Akatemialla, HKO:lla ja RSO:lla on kaikilla oma työskentelyrytminsä, formaatit ja jakelukanavat.

Ari Lepoluoto summaa tunteensa projektin päätyttyä: "Minulle henkilökohtaisesti Helsingin Musiikkitalo oli kerran elämässä -projekti, johon käytin lähes kuusi vuotta elämästäni. Olen hyvin ylpeä lopputuloksesta ja tiimistäni".

Lue lisää Mondo*dr-lehdestä sivuilta 86-93.

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: