Akukon ja Av-Sector yhdistävät voimansa

22.5.2013

Kaksi merkittävää ja kokenutta suomalaista av-alan konsultoinnin toimijaa yhdistävät voimansa 1.6.2013, kun jyväskyläläisen Av-Sector Oy:n suunnitteluliiketoiminta siirtyy Akukon Oy:n omistukseen.

Av-Sector on perustettu v. 1992. Toimitusjohtajan ja pääomistajan Jouko Leskisen lisäksi yrityksessä työskentelee kaksi pitkän linjan av-suunnittelijaa Tapani Manninen ja Sami Reina. Leskinen jatkaa yhdistymisen jälkeen Akukonin avustajana ja muissa av-alan tehtävissä omassa yrityksessään, Manninen ja Reina siirtyvät Akukon Oy:n palvelukseen.

Akukon Oy on toiminut vuodesta 1994, ja on Suomen merkittävimpiä tekijöitä akustisen konsultoinnin, meluntorjunnan ja AV-suunnittelun alalla. Akukon Oy:llä on toimipaikat Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa, Tallinnassa ja nyt myös Jyväskylässä. Yhdistymisen jälkeen Akukonilaisia on 32.

Av-Sector on ollut Suomen av-alan edelläkävijä kokous- ja koulutustilojen av-suunnittelussa. Yrityksellä on esittää nelinumeroinen luku yritys- ja opetussektorin av-suunnittelukohteita, joiden joukossa on myös ulkomaisia kohteita. Av-Sectorin osaaminen ja kapasiteetti täydentävät Akukonin AV-ryhmää varsinkin toimitilojen ja koulujen osalta. 

Akukonilla on vahva kokemus myös akustiikkasuunnittelusta ja meluntorjunnasta. Akukon yhdisti ensimmäisenä esitysteknisen suunnittelun ja akustisen suunnittelun. Yritykselle avautuu nyt uusi mahdollisuus kehittää palveluita ja vahvistaa asemaansa. Jatkossa Akukonilla on vahva edustus myös Keski-Suomessa sekä av- että akustiikka-alan konsultti- ja suunnittelupalveluiden paikallisessa tarjonnassa. Jyväskylän seutu on yksi merkittävimmistä opetuksen, kulttuurin ja yritystoiminnan keskuksista yli 150.000 asukaspohjallaan, kertoo Akukonin toimitusjohtaja Ari Lepoluoto.

Lisätietoja antavat toimitusjohtaja Ari Lepoluoto, Akukon Oy, puh. 050 372 5275, sekä toimitusjohtaja Jouko Leskinen, Av-Sector Oy, puh. 040 837 0700.

av-sector_webbikuva2
Ari Lepoluoto kuvassa vasemalla ja Jouko Leskinen oikealla. 

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: