Akukon suunnittelee konserttisalia Palestiinaan

29.10.2013

Akukon Oy on sopinut Palestiinaan rakennettavan konserttisalin akustisesta ja toiminnallisesta suunnittelusta. Nazeeb A. Shaheen Auditorium rakennetaan Birtzeit:n yliopiston yhteyteen Palestiinan Länsirannalle. Kyseessä on alueen ensimmäinen täysiverinen akustiselle musiikille tarkoitettu konserttisali. Salin akustiikka suunnitellaan monikäyttöiseksi ja muuntautuvaksi, jotta rakennus soveltuisi musiikin lisäksi myös esimerkiksi konferenssikäyttöön.

Akukon on saanut viime vuosina useita vaativia akustiikan ja esitystekniikan suunnittelutoimeksiantoja Suomen ulkopuolelta, mm. Moskovan konservatorio Venäjällä, Wuxin ooppera Kiinassa ja Stavangerin konserttitalo Norjassa. Lähi-idässä Akukon on toiminut akustiikan suunnittelijana Ramallahin, Jerusalemin ja Beltehemin konservatorioissa.

Nazeeb A. Shaheen Auditorium -projektissa Akukonin pääakustikkona toimii Henrik Möller, joka Suomessa tunnetaan mm. Rovaniemen Korundi, Maarianhaminan Alandica ja Espoon Sello -salien akustiikasta. Toimeksiantoon sisältyy myös esitystilojen suunnitteluun liittyvää koulutusta Birtzeit:n yliopiston arkkitehtiopiskelijoille.

Lisätietoja antavat johtava konsultti Henrik Möller, puh. 0500 708 263 tai toimitusjohtaja Ari Lepoluoto, puh. 050 372 5275.

Birtzeit Arkkitehtien laatima alustava luonnos. Kuva: Thaher Consulting

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: