Akukon suunnittelee Porin Teatterin esitystekniikan ja akustiikan

15.1.2014

Akukon on sopinut Porin kaupungin kanssa teatterin peruskorjaukseen liittyvästä esitystekniikan suunnittelusta. Lisäksi Akukon huolehtii akustiikkasuunnittelusta hankkeen pääsuunnittelijan, Arkkitehtitoimisto Küttner Ky:n asiantuntijana.

Esitystekniikan suunnittelu kattaa näyttämömekaniikan sekä valo-, ääni ja kuvatekniikan suunnittelun teatterin kahdelle näyttämölle. Suunnittelun projektipäällikkönä toimii Akukonin puolesta TeM Tapio Ilomäki. Suunnittelutyön laajuus on noin 2,5 henkilötyövuotta.

Porin teatteri on suomenkielinen ammattiteatteri, joka toimii 1884 valmistuneessa teatteritalossa. Uusrenesanssia edustava rakennus on arkkitehtonisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas, mikä asettaa erityisvaatimuksia sekä esitystekniikan että akustiikan suunnittelulle ja toteutukselle.

Akukonilla on myös aikaisempaa kokemusta 1800-luvulla rakennettujen vanhojen ja arvokkaiden kohteiden peruskorjaukseen liittyvästä suunnittelusta, esimerkkeinä Svenska Teatern - Suomen ruotsalainen kansallisteatteri ja  P.I. Tcaikovskylle nimetty Moskovan konservatorio.

Lisätietoja. Tapio Ilomäki, puh. 0400 939 088.

Porin teatteri 
Porin Teatteri. Kuva: Wikimedia Commons.

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: