Pasilaan rakennetaan Helsingin toinen keskusta

13.3.2014

YIT:n rakentama Tripla on valmistuessaan Helsingin toinen kaupunkikeskus. Akukon on hankkeessa mukana akustiikan ja esitystekniikan asiantuntijana. Akukonissa työ alkaa ympäristömeluun, tärinään ja runkomeluun liittyvistä selvityksistä ja -mittauksista.

<!--Tripla2
Kuva: YIT-->
 

Video: YIT

Tripla on kolmen laajan korttelin kokonaisuus, johon on tulossa toimistoja, kauppa- ja kongressikeskus, asuntoja, hotelli, monitoimiareena sekä joukkoliikenneterminaali. Kokonaisuus rakennetaan vaiheittain vuosien 2015 ja 2021 välillä.

Triplan korttelit tulevat ratapihan päälle ja sen välittömään läheisyyteen, mistä syystä junaliikenteen aiheuttamaan runkomeluun halutaan kiinnittää erityistä huomiota. Tarvittavia meluselvityksiä ja runkomelun torjuntasuunnittelua tekee Akukonissa DI Timo Peltosen johtama tiimi, joka on jo hankkinut vastaaviin toimeksiantoihin liittyviä kannuksia mm. Kehäradan, Länsimetron ja Kalasataman keskuksen suunnittelussa. Työ on jo alkanut kaavoitukseen liittyvien selvitysten osalta.

Jatkossa Triplan suunnittelu tulee tarjoamaan runsaasti mielelkiintoisia haasteita akustiikan, melun ja värähtelyntorjunnan sekä esitystekniikan alueilla.

Lisätietoja: Ari Lepoluoto, puh. 050 372 5275.

Aiheesta muualla:
YIT
Helsingin kaupunki: Uutta Helsinkiä
Helsingin kaupunki: Aineistopankki

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: