Kangasala-talo avattiin

5.2.2015

Kanasala-talo
Kuva: Aukusti Heinonen

Kangasala-talo on Suomen uusin kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 18 kilometrin ajomatkan päässä Tampereelta. Akukon vastasi talon akustiikan, esitystekniikan ja av-järjestelmien suunnittelusta. Kangasala-talossa on 290-paikkainen konserttisali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, taidegalleria, Kangasalan valtuuston kokoussali sekä kunnanhallituksen kokoustila. 

Talon avajaisia vietettiin 30.1. Konserttisalin akustiikka sai heti positiivista huomiota: mm. oopperalaulaja Jaakko Ryhänen kehui sitä jo harjoituksissa.

Akustiikkasuunnittelu on Sara Vehviläisen käsialaa. Esitystekniikan ja AV-järjestelmien suunnitteluprojektin veti Tapio Ilomäki. Projektiin osallistuivat Akukonista myös mm. Henrik Möller, Timo Risku ja Mira Pykälistö ja Ari Lepoluoto.

Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen.

Kangasala-talon avajaiset
Kuva: Tero Hakala

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: