Akukon toimittaa audiolaboratorion kiinalaiselle audiokomponenttien valmistajalle

5.8.2015

Akukon Oy on sopinut kiinalaisen GoerTek Inc:n Kööpenhaminaan perustaman tutkimus- ja kehitysyksikkö GoerTek Audio Technologies A/S:n kanssa audiolaboratorion toimittamisesta.  GoerTek valmistaa kaiutin- ja kuulokekomponentteja sekä audiolisälaitteita tietoliikenneteollisuudelle, ollen yksi Kiinan suurimmista sähköakustisten komponenttien ja laitteiden valmistajista.  GoerTek on myös suomalaisille äänentoistoharrastajille ja –ammattilaisille tutun kaiutinvalmistaja Dynaudion omistaja.

GoerTekille toimitettava laboratorio koostuu kahdesta kaiuttomasta huoneesta ja kuunteluhuoneesta. Toimitus sisältää myös huoneiden kaapeloinnin ja valaistuksen.

Akukonin toimittamat audiolaboratoriot perustuvat kokemukseen, joka on saatu yli kymmenestä suomalaiselle ja kansainväliselle tietoliikenneteollisuudelle rakennetusta laboratoriosta.

”Akukonin ratkaisussa laboratorio tehdään täysin mittatilaustyönä, huomioiden asiakkaan ja ympäröivän rakennuksen asettamat tarpeet. Samalla se on modulaarinen, kustannustehokas ja ergonominen. Kilpailijoiden ratkaisuissa toteutuu tavallisesti vain osa edellä mainituista ominaisuuksista,” kertoo Akukonin tekninen johtaja DI Timo Peltonen.

Akukonin laboratoriot täyttävät kaiuttomille huoneille asetetun ISO 3745 -standardin vapaan kentän vaatimukset, mutta lisäksi voidaan täyttää asiakkaan asettamat vaatimukset muihin standardeihin liittyen. Kaiuttomissa huoneissa voidaan tarvittaessa toteuttaa myös kaikuisaa tilaa vastaava diffuusi äänikenttä, jota tarvitaan monissa mikrofonien ja audiolisälaitteiden mittauksissa.

GoerTek-projektin vetäjänä Akukonissa toimii DI Mika Hanski, jolla on kokemusta mobiililaitteiden äänenlaadun arvioinnista sekä audiokomponenttien kehityksestä.  GoerTekin laboratorio rakennetaan ympäristöön, jossa on liikennemelua, mikä nostaa projektin vaikeusastetta.

”Tässä toteutuksessa melun ja runkomelun torjunnan osaaminen yhdistyy mobiililaitteiden akustisista mittausmenetelmistä ja tuotekehityksestä hankittuun kokemukseen”, toteaa Hanski.

Laboratorion kauppahinta ei ole julkinen, mutta kyseessä on yksi 35 henkilöä työllistävän konsulttiyrityksen suurimmista vientiprojekteista sen 20-vuotisen historian aikana.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Ari Lepoluoto, puh. 010 3200 700.

Kaiuton huone

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: