Yle saa uudentyyppisen ulkotuotantoauton

28.8.2015

Ylen uusi ulkotuotantoauto U11 on tarkoitettu TV- ja webcasting -tuotantoihin. Auton hankinnasta järjestetyn EU-tarjouskilpailun voitti suomalainen urakoitsija Studiotec Oy.  Projektinjohdosta vastaa Akukon, joka on ollut mukana myös auton suunnittelussa.

Uudessa autossa tulee olemaan työpisteet yhdeksälle hengelle, jotka jakautuvat kolmeen tilaan: kuvatarkkaamoon, ohjaamoon ja 5.1 –äänitarkkaamoon. Auto rakennetaan 18 tonnin kuorma-auton alustalle, ja se varustetaan kuudella kameralla. Auto poikkeaa Ylen aikaisemmista TV:n ulkotuotantoautoista ennen kaikkea kokonsa puolesta. Kori on osittain levitettävä, mikä mahdollistaa ergonomiset työtilat ja monikäyttöisyyden, mutta on tyypillistä täysin levitettävää TV-tuotantoautoa huomattavasti kustannustehokkaampi.

Auton tekninen suunnitelman lähtökohtana oli Ylen laatima perussuunnitelma, joka työstettiin valmiiksi hankintasuunnitelmaksi Ylen ja Akukonin yhteistyönä.

Yle sai autosta useita tarjouksia sekä Suomesta että muualta EU:n alueelta. Auton toimittajaksi valittu Studiotec Oy toimii tässä projektissa yhteistyössä Qualitron Oy:n ja Prolines Oy:n kanssa.  Auton suunnittelun ja hankinnan projektipäällikkönä toimii DI Toni Poikonen Akukonista. U11 on tarkoitus ottaa käyttöön loppukeväästä 2016.

YLE U11

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: