Kalibrointilaboratoriomme on avattu!

14.5.2018

Akukon on käynnistänyt äänitasomittareiden ja äänitasokalibraattoreiden akkreditoidun kalibrointipalvelun Helsingissä. Tähän asti äänitasomittareiden kalibrointeja on ollut mahdollista tehdä vain ulkomaisissa laboratorioissa, joten palvelu on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Laboratoriomme tuottaa äänitasomittarien ja äänitasokalibraattorien akkreditoituja määräaikaiskalibrointeja. Tarjoamme asiakaslähtöisen palvelun sekä nopean ja varman toimitusajan kilpailukykyiseen hintaan. Kalibrointimme ovat jäljitettäviä ja ne muodostavat kansainvälisesti hyväksytyn näytön siitä, että kalibroinnin kohteena oleva laite toimii standardin vaatimusten mukaisesti. Laboratoriomme on FINAS -akkreditoitu tunnukselle K061: https://www.finas.fi/Documents/K061_A01_2018.pdf#search=akukon

Kalibrointilaboratoriomme on lähes kahden vuoden kehittämistyön tulos. Kehittämistiimiin kuuluivat kuvassa vasemmalta oikealle Sakari Tervo, Juha Storm, Timo Peltonen, Henri Penttinen ja Jukka Ahonen. Kalibrointeja suorittaa mm. Jukka Vesterinen ja Mikko Joenpolvi.

Kalibroitavat laitteet

Äänitasomittarit: 
IEC 61672-1 Type 1 tai Type 2
IEC 60651 Class 1 tai Class 2
IEC 651 Class 1 tai Class 2
IEC 60804

Äänitasokalibraattorit, pistonfonit, vakioäänilähteet:
IEC 60942 Class 1 tai Class 2.

Kuinka usein laite tulisi kalibroida?

Menetelmästandardeissa ja viranomaisohjeistuksessa suositellaan ja yhä useammin myös edellytetään, että äänitasomittarit määräaikaiskalibroidaan kahden vuoden ja kalibraattorit vuoden välein.

Yhteydenotot

Sähköposti: kalibrointi@akukon.com
Puhelin: TkT Sakari Tervo 050 514 5264, Akukonin vaihde 010 3200 700.

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: