Pasilan pilvenpiirtäjähanke etenee

4.10.2018

YIT:n Trigoni-suunnitelmaa ehdotetaan Helsinki High-rise -arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun voittajaksi. Alueen korkein 51-kerroksinen rakennus nousee suunniteman mukaan yli 180 m korkeuteen. Akukon kuuluu YIT:n vetämään suunnitteluryhmään.

Aloitusalueen toteuttamiseen sisältyy kahden tornin ja jalustan rakentaminen. Voittajan valinnasta ja aloitusalueen toteutussopimuksesta päätetään lopullisesti Helsingin kaupunginvaltuustossa ja eduskunnassa. Aloitusalueen rakentaminen voi käynnistyä asemakaavoituksen vahvistuttua, arviolta 2020–2021, ja sen arvo on noin 500 miljoonaa euroa.

Kaikkiaan Trigoni-ehdotus sisältää yhdeksän tornitaloa. Tornialue liittyy sisäisellä yhteydellä parhaillaan rakenteilla olevaan kauppakeskus Mall of Triplaan. Alue sisältää yhteensä noin 120 000 kerrosneliömetriä, ja sen kokonaisarvon arvioidaan olevan noin miljardi euroa.

Akukon on mukana myös Triplan suunnittelussa. Triplan toimeksiantoomme kuuluu melun, runkomelun ja tärinän torjuntaan liittyvää sunnittelua, akustiikkasuunnittelua ja AV-suunnittelua. Sekä Tripla että uusi tornitaloalue ovat erityisesti runkomelun ja tärinän kannalta erittäin vaativia. Tämä johtuu siitä, että Helsingin koko junaliikenne kulkee rakennusten välittömässä läheisyydessä tai Tripan tapauksessa jopa rakennusten alla.

YIT:n kokoamaan suunnitteluryhmään kuuluu Arkkitehtitoimisto Lahdelma&Mahlamäki Oy, Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy, Sitowise Oy, Ramboll Finland Oy, Caverion Suomi Oy, KONE Suomi Oy, Akukon Oy, Peri Suomi Ltd Oy, Marker Creative Oy, Brick Visual Solutions Zrt., Suunnittelutoimisto Amerikka Oy, L2 Paloturvallisuus Oy ja Rowan Williams Davies & Irwin Inc.

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Ari Lepoluoto, 010 3200 700, ari.lepoluoto@akukon.com.

Aiheesta lisää YIT:n sivuilla ja YLE:n sivuilla.

 

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: