Kolme uutta osakasta Akukoniin

5.4.2019

Kuvassa vasemmalta oikealle Liisa Kilpilehto, Nella Näveri ja Sara Vehviläinen.

Akukonin yhtiökokous on kutsunut yritykseen kolme uutta osakasta, jotka ovat akustiikkasuunnittelija Sara Vehviläinen, tiimipäällikkö Nella Näveri ja tiimipäällikkö Liisa Kilpilehto. Uusien osakkaiden myötä Akukonissa on 15 osakasta, jotka kaikki työskentelevät yrityksessä.

Sara Vehviläinen toimii akustikkona ja projektipäällikkönä. Hänen erikoisaluettaan suunnittelijana on visuaalinen akustiikka, mutta myös muu rakennus- ja huoneakustiikka kuuluu hänen repertuaariinsa. Sara aloitti Akukonissa harjoittelijana vuonna 2006 ja suunnittelijana 2007. Koulutukseltaan Sara on muotoilija (AMK). Tämän lisäksi hän on suorittanut lukuisia akustiikkaan ja rakennusfysiikkaan liittyviä korkeakoulutasoisia kursseja.

Nella Näveri työskentelee akustikkona ja tiimipäällikkönä. Hän aloitti Akukonissa avustajana v. 2009 ja akustiikkasuunnittelijana vuonna 2012. Nella on koulutukseltaan arkkitehti (SAFA) ja LuK. Hänen arkkitehtiopintoihinsa Aalto-yliopistossa sisältyi myös laajoja akustiikan opintoja. Nellan erikoisalueena on esitystilojen akustiikka, mutta hän toimii projektipäällikkönä ja suunnittelijana muissakin rakennus- ja huoneakustiikkaprojekteissa.

Liisa Kilpilehto työskentelee konsulttina ja tiimipäällikkönä. Hän aloitti Akukonissa harjoittelijana vuonna 2009 ja nuorempana konsulttina vuonna 2010. Liisan erikoisaloja ovat etenkin ympäristömelu ja melualtistus. Liisa on suorittanut Master of Engineering -tutkinnon Southamptonin yliopistossa, Englannissa (University of Southampton, Institute of Sound and Vibration Research). Tutkinnon sisältö painottui akustiikkaan.

Uusien osakkaiden kutsuminen on osa Akukonin osakkuusohjelmaa, jonka tarkoituksena on sitouttaa avainhenkilöitä ja turvata yrityksen itsenäinen ja riippumaton toiminta sen jälkeen, kun vanhemmat osakkaat ovat eläköityneet noin 10 vuoden kuluessa.

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: