Akukon & Kahle suunnittelee Turun musiikkitalon akustiikan

18.3.2022

Turun musiikkitalon allianssi on valinnut Akukon & Kahle Acoustics -yhteenliittymän Turun musiikkitalon akustiikkasuunnittelijaksi. Pääakustikkoina toimivat Akukonin akustiikan ja toiminnallisuuden asiantuntija Henrik Möller sekä Akukonin pitkäaikainen yhteistyökumppani, kansainvälisesti arvostettu, belgialainen konserttisaliakustikkko Eckhard Kahle.

Akustiikkasuunnittelun projektipäälliköinä tulevat toimimaan Perttu Laukkanen ja Sara Vehviläinen Akukonista. Lisäksi tilaajan asiantuntijaksi on kiinnitetty akustiikan tutkija ja Aalto-yliopiston professori Tapio Lokki. 

Huipputason akustiikka on yksi Turun musiikkitalon päätavoitteista. Akustiikkasuunnittelijan valintaa edelsivät Turun filharmonisen orkesterin edustajien ja akustiikkasuunnittelijoiden keskustelut akustiikan tavoitteista ja soinnin ihanteista sekä tutustuminen referenssikohteisiin Norjassa.  

Turun musiikkitalosta rakentuu kansainvälisesti merkittävä musiikin keskus, jossa maailmanluokan akustiikka yhdistyy huippuluokan toimivuuteen. Talosta tulee uusin helmi Turun kulttuuritalojen ketjuun Aurajokivarressa, jossa ovat jo mm Sibelius-museo, Aboa Vetus & Ars Nova -museo, Taiteen talo, Turun Kaupunginteatteri, Wäinö Aaltosen museo ja tulevaisuudessa myös Historian ja tulevaisuuden museo. Talo on Turun filharmonisen orkesterin ja musiikin koti ja monimuotoinen musiikin keskus.  

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: