Akukon sai kaksi uutta laatupäällikköä

22.9.2022

DI Minna Santaholma ja DI Toni Soininen on nimitetty Akukon-konsernin uusiksi laatupäälliköiksi. Laatupäälliköidemme tehtäväkenttä on laaja johtuen suomalaisten ja ulkomaalaisten toimipisteiden sekä akkreditoitujen mittausten ja kalibrointien suuresta lukumäärästä.

DI Minna Santaholma ja DI Toni Soininen on nimitetty Akukon-konsernin uusiksi laatupäälliköiksi.

Akukonin laatujärjestelmä on ISO9001 ja ISO17025 -normien mukainen, kattaen johtamisen, palvelutuotannon sekä mittaus- ja kalibrointitoiminnan käytännöt. Tämä on edellytyksenä myös mittaus- ja kalibrointitoimintamme akkreditoinneille.

Laatupäälliköiden tehtävänä on Akukonin puolesta huolehtia siitä, että toimintamme on normien mukaista ja akkreditointimme pysyvät ajan tasalla. Johtamisjärjestelmämme sekä mittaus- ja kalibrointitoimintamme auditoidaan vuosittain FINAS-akkreditointipalvelun toimesta.

Akkreditoiduista mittauksista saatujen tulosten evidenssiarvo on suurempi kuin akkreditoimattomissa mittauksissa ja kalibroinneissa. Tästä johtuen yhä useammin myös viranomaiset edellyttävät akkreditointia melumittauksissa ja ääniteknisissä mittauksissa. Evidenssiarvo syntyy akkreditoitujen mittausten ja kalibrointien metrologisesta jäljitettävyydestä, minkä lisäksi mittaus- ja kalibrointitoiminta, henkilöstön pätevyys, menetelmät, mittausepävarmuudet sekä laitteiston ja kalibrointien jäljitettävyys todennetaan ulkopuolisten arvioijien toimesta.

Akukonin mittaustoiminnan akkreditointi FINAS T229 on Suomen lisäksi voimassa Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Helsingissä sijaitsevan kalibrointilaboratoriomme toiminta on akkreditoitu tunnuksella FINAS K061.

Tähän asti sekä Minna että Toni ovat toimineet Akukonissa akustikon tehtävissä, joissa he edelleen jatkavat laatupäällikön tehtävien ohella.

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: