Ääni- ja videotuotanto

Hyvän akustisen suunnittelun avulla voidaan tuottaa riittävän hiljaisia, muita häiritsemättömiä ja akustisesti optimaalisia, logistisesti toimivia ja viihtyisiä kuva- ja äänistudioita. Oikeanlaisen kaapeloinnin ja sähkönjakelun ansiosta myös sähköakustinen ympäristö on hiljainen ja häiriötön.

Ääni- ja videotuotannon yhteyshenkilöt

Perttu Laukkanen

Perttu Laukkanen

+358 50 515 0674

Toni Poikonen

Toni Poikonen

+358 50 526 7666

Olemme mukana rakentamassa uusia studioita sekä kehittämässä akustisesti ja teknisesti asiakkaidemme nykyisiä tuotantotiloja. Sovelluskohteita ovat esimerkiksi ääni- ja kuvastudiot, miksaamot, elokuvastudiot, lähetystilat, kotiteatterit ja opetusstudiot. Osaamisalueeseemme kuuluu myös radion ja TV:n ulkotuotanto.

Kuva- ja äänistudiot - Musiikkitalo

Tarjoamme parasta mahdollista akustiikka- ja järjestelmäsuunnittelua yhdistettynä visuaalisesti mietittyyn, persoonalliseen ja toiminnalliseen lopputulokseen. Meille hyvä akustinen ja sähköakustinen suunnittelu tarkoittaa tiloja,

 • joissa saavutetaan riittävä hiljaisuus äänityksiä ja kuuntelua varten (esim. riittävä ääneneristys, oikein määritellyt ja tarkastetut LVIS-melutasot, järkevästi sijoitetut laitetilat).
 • jotka eivät häiritse toiminnallaan ympäröiviä tiloja.
 • joissa voidaan suorittaa korkealuokkaisia äänityksiä tilaajan tarpeiden mukaisesti (esim. akustiset instrumentit, puhe, ääniefektit, bändit, orkesterikokoonpanot).
 • joka ei väritä äänitteiden sävyä ja jossa kuuntelu on miellyttävää. (hyvä, tasainen huonevaste, riittävän suuri kuunteluetäisyys, tilaa myös "tuottajan sohvalle", ei liian "kuollut akustiikka")
 • jossa sähköiset häiriöt eivät heikennä tallenteen laatua.

Palvelumme laajuus riippuu aina asiakkaan tarpeista. Laajimmillaan se voi kattaa akustisen suunnittelun, studion arkkitehtipiirustukset, sisustus- ja kalustesuunnittelun, kaapeloinnin ja sähkönjakelun suunnittelun, järjestelmäsuunnittelun, laitteiden ja järjestelmien kilpailutuksen ja hankinnan sekä videostudiossa myös mekaniikka- ja valaistussuunnittelun. Lisäksi valvomme tarvittaessa kohteen rakentamista. Usein asiakkaillemme kuitenkin riittää Akukonin palvelu, jossa on osia edellämainitusta.

Tyypilliset ääni- ja kuvastudioprojektimme koostuvat seuraavista elementeistä:

 • akustiset lähtötietomittaukset (tarpeen mukaan)
 • luonnossuunnitelmat eri vaihtoehtoineen (sisältää kaikkien tilojen layout-suunnitelmat huomioiden sekä akustiikan vaatimukset että toiminnallisuuden)
 • kaapeloinnin ja sähkönjakelun suunnittelu lähtötiedoksi sähkösuunnittelijalle tai –urakoitsijalle
 • suunnittelukokoukset tilaajan ja muiden suunnittelijoiden kanssa
 • muiden suunnittelijoiden (esim. IV- ja sähkösuunnittelija) neuvonta
 • toteutussuunnitelmien tuottaminen (pohjapiirrokset, leikkaukset, detaljikuvat, akustinen työselitys, pintamateriaalien ja värien määritykset)
 • työmaavalvonta
 • akustiset loppumittaukset ja huonevasteen viritykset

Palvelun laajuus riippuu aina tilaajan toiveista ja resursseista. Esimerkiksi pienen studiotilan rakentaja ei halua välttämättä yksityiskohtaisia piirustuksia tai lukuisia mittauksia, jotta suunnittelun hinta pysyisi kohtuullisena.

Jos tilaajana taas on esim. yleisradioyhtiö, pelituotantoyhtiö, iso julkinen yhteisö suuren rakennusprojektin yhteydessä, ovat tarpeet yksityiskohtaisille suunnitelmille, valvonnalle ja akustisille mittauksille huomattavasti suuremmat.

Meillä on yli 20 vuoden kokemus erilaisten kuva- ja äänistudioiden suunnittelusta. Asiantuntijoillamme on kokemusta myös käytännön studiotyöstä ja musiikin äänittämisestä.

Region and language

Select region and language

Current selection: