Koulut ja päiväkodit

Hyvä akustiikka kouluissa ja päiväkodeissa on ensiarvoisen tärkeää. Tutkimuksissa on todettu, että meluisuus häiritsee keskittymistä, tarkkaavaisuutta, muistamista sekä puheen kuulemista ja ymmärtämistä. Lisäksi se lisää stressiä ja kuormittumista niin oppilaille kuin opettajillekin.

Koulujen yhteyshenkilöt

Nella Näveri

Nella Näveri

+358 50 351 3815

Tapani Manninen

Tapani Manninen

+358 40 837 0710

Akukonilla on kymmenien vuosien kokemus koulujen ja päiväkotien akustisesta suunnittelusta aina pienistä päiväkodeista satojen oppilaiden koulukomplekseihin.

Hyvin suunniteltu akustiikka ja ääneneristys takaavat parhaan mahdollisen oppiskokemuksen ja viihtyvyyden. Tilasijoittelussa ja erottavien rakenteiden suunnittelussa kartoitamme aina äänen suhteen herkät ja paljon ääntä tuottavat tilat sekä luottamuksellisten keskustelujen tilat.

Kouluissa sovelletaan myös monipuolisia ja erilaisia opetusmenetelmiä ja työtapoja. Esimerkiksi tila, jossa oppilaat työskentelevät pienryhmissä asettaa omat haasteensa keskittymiselle sekä opettajan äänen kuulumiselle.

Palveluihimme kuuluu myös rakentamisen aikainen työmaavalvonta sekä akustiset mittaukset, joilla varmistamme suunnitelmien oikeanlaisen toteutuksen. Myös kouluissa tarvittavan AV-tekniikan suunnittelu kuuluu palveluihimme.

Musiikin ja median opetustilat edellyttävät erikoistunutta akustiikka ja joskus myös AV-osaamista. Referensseistämme löytyy paljon onnistuneita median ja musiikin opetustiloja päiväkotien musiikkihuoneista ammattikorkeakoulujen ja Sibelius-Akatemian tiloihin asti.

Kouluihin ja päiväkoteihin liittyvät palvelut

Region and language

Select region and language

Current selection: