Puurakentaminen

Yli 10 vuoden kokemuksellaan puurakentamisen akustiikkasuunnittelusta Akukon on puurakentajan luottokumppani. Kohteita on kerääntynyt jo toista sataa, joukossa sekä uudisrakennuksia että saneerauskohteita ja valmistuneiden kohteiden korjaussuunnittelua. Akukon on myös suorittanut yli 2000 akkreditoitua mittausta puurakennuskohteessa.

Puurakentamisen yhteyshenkilöt

Lauri Vikström

Lauri Vikström

+358 50 402 3771

Mikko Mantri Roininen

Mikko Mantri Roininen

Mob. +358 50 449 3221

Puu on ekologinen ja esteettinen rakennusmateriaali, jonka käyttöä pyritään nykyisin edistämään etenkin julkisessa rakentamisessa. Puu rakennusmateriaalina on haastava. Nopeasti kehittyvät puurakennusalan tuotteet ja järjestelmät, monet uudet toimijat sekä aivan uudenlaiset projektikokonaisuudet edellyttävät osaavaa ja huolellista suunnittelua olipa kyseessä asuinkerrostalo, hotelli, oppilaitos tai toimistorakennus.

Puu on rakennusmateriaalina kevyt, mikä rajoittaa sen yksinomaista käyttöä vaativassa ääneneristyksessä. Puurakennuksissa asetusten mukainen ääneneristävyys saavutetaan yleensä erilaisten kerros- tai hybridirakenteiden avulla. Puukerrostaloissa erillisrungot ja äänikatkot ovat haastavia, sillä ne heikentävät rakenteellista jäykkyyttä kohteesta riippuen.

Kaikkien suunnittelijoiden – arkkitehtien, rakenne- ja LVIS-suunnittelijoiden – suunnitelmat vaikuttavat rakennuksen äänimaailmaan. Yhteistyöllä akustiikkasuunnittelijan kanssa vältetään lisäkustannuksia. Mikäli vasta valmiista rakennuksesta saatujen palautteiden perusteella ryhdytään parantelemaan akustiikkaa, kustannukset ovat moninkertaiset verrattuna jo suunnittelun alkuvaiheessa huomioitaviin akustisiin vaatimuksiin

Region and language

Select region and language

Current selection: