Uskonnolliset tilat

Suomessa uskonnolliset tilat ovat useimmiten kirkkoja ja muita seurakuntatiloja. Niiden tulee soveltua uskonnollisiin ja muihinkin tapahtumiin akustiikan, äänentoiston ja AV-järjestelmien osalta.

Uskonnollisten tilojen yhteyshenkilöt

Johanna Storm

Johanna Storm

+358 50 377 9202

Olli Salmensaari

Olli Salmensaari

+358 50 491 4840

Uskonnollisen tilan äänimaailmalta odotetaan paljon. Kirkon tulee kuulostaa kirkolta. Urkujen ja muiden soitinten tulee soida komeasti, mutta samaan aikaan puheen ymmärrettävyyden pitää olla hyvä. Lisäksi puheen sävyn odotetaan olevan luonnollinen ja lämmin. Puheäänen koettu tulosuuntakaan ei mielellään saa olla epäluonnollinen.

Oikeanlaisen huoneakustiikan lisäksi kirkossa tarvitaan lähes aina tilaan sovitettu äänentoistojärjestelmä. Parhaan ymmärrettävyyden ja äänikokemuksen saavuttamiseksi kaiutinten suuntaavuuksien, sijaintien ja äänen tulosuuntien tulee olla optimoituja. Nykyaikaisissa uskonnollisissa tiloissa käytetään paljon myös muuta AV-tekniikkaa, esimerkiksi projisointi/mediapintoja ja esitysvalaistusta. Järjestelmien tulee olla myös helppokäyttöisiä.

Akukonin palveluihin kuuluvat akustiikkasuunnittelu sekä äänentoisto- ja muiden AV-järjestelmien suunnittelu. Tarvittaessa avustamme myös AV-järjestelmien kilpailutuksessa tai muussa hankintamenettelyssä.

Kirkkojen, kappeleiden ja muiden seurakuntatilojen lisäksi Akukonilla on kokemusta myös moskeijoiden, synagogien ja monien muiden uskonnollisten yhteisöjen tilojen akustiikka- ja AV-suunnittelusta.

Uskonnollisiin tiloihin liittyvät palvelut

Region and language

Select region and language

Current selection: