Fingrid

Helsinki

Sähkönsiirron kantaverkkoa ylläpitävän Fingrid Oyj:n uusi pääkonttori valmistui Helsingin Käpylään vuonna 2012. Muuton yhteydessä Hämeenlinnassa toiminut verkkokeskus ja Arkadiankadun pääkonttorin yhteydessä toiminut voimajärjestelmäkeskus yhdistyivät yhdeksi kantaverkkokeskukseksi.

Vastasimme uuden pääkonttorin neuvottelu- ja kokoustilojen ja yleistilojen mittavasta AV-suunnittelusta. Olimme myös tilaajan konsulttina akustiikkaan liittyvissä kysymyksissä.

AV-tekniikalla välitetään informaatiosisältöjä ja elävää kuvaa jo heti sisääntuloaulassa, jossa sijaitsee yli kolmen metrin levyinen videoseinä. Kaikki kokoustilat on varustettu AV-tekniikalla, ja sisäisiin palavereihin tarkoitetut kokoustilat lisäksi interaktiivisilla tauluilla. Osa kokoustiloista on suunniteltu videoneuvottelutiloiksi.

Kokoustilojen lisäksi AV-tekniikkaa käytetään myös tapahtumatorilla, joka on yhtiön sisäinen kokoontumispaikka ja kirjasto. Tapahtumatori on varustettu paneelinäytöillä ja äänentoistolla, joiden kautta voidaan esittää myös auditorion tapahtumia. Auditoriossa on kolme videoprojektoria, joita voidaan käyttää samanaikaisesti. Auditorio ja tapahtumatori on varustettu digitaalisesti ohjatuilla, suuntaavuudeltaan hallituilla kaiutinjärjestelmillä, joiden avulla tiloissa saavutetaan erinomainen puheenymmärrettävyys.

Yhtiön sisäistä tiedotusta varten koko talo on varustettu informaatiojärjestelmällä, jonka näytöt sijaitsevat jokaisen kerroksen hissiaulassa.

AV-järjestelmien sisällönjakelu, ohjaus ja valvonta toimivat omissa virtuaalisissa aliverkoissaan, jotka on täysin integroitu talon IT-verkkoon. Integroinnin ansiosta kaapelointi keveni ja kustannuksia säästyi samalla kun järjestelmien ylläpito ja hallinnointi tehostui.

Asiantuntijamme

Kohde: Fingrid

Fingrid

Fingrid

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: