Fried Music

Helsinki

Helsingin sydämessä, Fazerin vanhan makeistehtaan kuudennessa kerroksessa, sijaitsee musiikintekijän unelmastudio. Fried Music herättää huomiota sekä sisustuksellaan että akustiikallaan.

Lähes 300 neliön studiokompleksista löytyy äänitarkkaamon lisäksi soittotila, jossa sijaitsee myös erillinen, puolivaimennettu äänityskoppi. Jälkikäsittelyä ja laitteita sekä viihtymistä ja toimistotöitä varten on myös omat tilansa.

Studion sijainti vilkkaassa toimistorakennuksessa sekä vanhan talon rakenteiden painorajoitukset piti ottaa akustiikan suunnittelussa huomioon. Esimerkiksi tilan kaikki kelluvat rakenteet on toteutettu levyrakenteisina, koska betonista lattialaattaa ei voitu valaa.

Omat vaatimuksensa huoneakustiselle suunnittelulle asettivat studiotilojen matala huonekorkeus ja välipohjien vaihtelevat rakenteet. Jotta tilassa saatiin säilytetyksi riittävän suuri huonekorkeus, jouduttiin luopumaan muun muassa normaalista alas lasketusta sisäkattorakenteesta.

Studion sisätilojen arkkitehtuuri on studiopäällikkö Jukka Immosen ja Akukonin arkkitehti ja akustiikkasuunnittelija Anssi Ruusuvuoren käsialaa. Sisustuksen pienet, viimeistellyt yksityiskohdat tekevät soittotilasta ja äänitarkkaamosta viihtyisän ja persoonallisen.

Valaistussuunnittelussakin on käytetty erityistä luovuutta. Valaisimia on sijoitettu mm. akustiikkarakenteisiin: soittotilassa on valaisimena toimiva seinädiffuusori ja tarkkaamossa alapuolelta valaistut pleksirimadiffuusorit. Kaikkiin tiloihin virtaa myös luonnonvaloa.

Fried Music -studion akustiikka ja sisätilojen ilme ovat saaneet kehuja sekä suomalaisilta että ulkomaisilta huippuartisteilta. Studiossa ovat levyttäneet mm. Chisu, Jenni Vartiainen, Redrama ja Von Hertzen Brothers.

Asiantuntijamme

Kohde: Fried Music

Fried Music

Fried Music

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: