Kangasala-talo

Kangasala-talo on alkuvuodesta 2015 valmistunut kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa. Talon akustiikka on saanut laajalti positiivista huomiota ja oopperalaulaja Jaakko Ryhänen kehuikin sitä jo avajaiskonsertin harjoituksissa.

Suomen uusin kulttuurikeskus pitää sisällään 290-paikkaisen konserttisalin, Kimmo Pyykkö -taidemuseon ja taidegallerian. Talon sijainti on keskeinen, sillä kulttuurikeskukseen on Tampereelta vain 18 kilometrin matka. Kiinnostavan rakennuksesta tekee se, että siellä on myös Kangasalan valtuuston kokoussali sekä kunnanhallituksen kokoustila.

”Kangasala-talo on sikäli poikkeuksellinen kohde, että siinä yhdistyy kulttuurikeskus ja poliittinen hallinto. Nämä on perinteisesti nähty erillisinä kokonaisuuksina, mutta Kangasala-talo lähentää kahden välistä kuilua”, huomauttaa Akukonin projektipäällikkö Tapio Ilomäki.

Talon akustiikkasuunnittelusta vastasi Sara Vehviläinen. Esitystekniikka ja AV-järjestelmien suunnitteluprojekti taas olivat Tapio Ilomäen käsialaa. Akukonilta projektissa olivat mukana myös Henrik Möller, Timo Risku, Mira Pykälistö ja Ari Lepoluoto.

Talon avajaisia juhlittiin 30.1. avajaiskonsertin merkeissä. Jatkossa Kangasala-talon ohjelmistossa näkyvät ja kuuluvat ainakin klassinen ja kevyt musiikki, kuvataide, teatteri, elokuva, tanssi sekä kirjallisuus. Salin esitystekniikka ja säädettävä akustiikka mahdollistavatkin monenlaiset käyttötarkoitukset.

Kangasala-talon on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen. Pääarkkitehtina toimi Markku Puumala.

Tilaaja/rakennuttaja Kangasalan Torikeskus/Herttuan Kiinteistöpalvelu
Aloitus 2011
Käyttöönotto 2015
Projektityyppi Uudisrakennus
Arkkitehti Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen
Akukonin tuottamat palvelut Akustiikan, esitystekniikan ja teatterimekaniikan suunnittelu
Akukonin tiimi Vastaavat konsultit: Sara Vehviläinen ja Tapio Ilomäki Muu tiimi: Ari Lepoluoto, Henrik Möller, Mira Pykälistö, Timo Risku
Projektin kokonaiskustannukset 11,5 milj. ¤

pdf-tiedosto

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: