Ritaharjun koulu

Oulu

Ritaharjun koulu edustaa modernia kouluarkkitehtuuria. Se on kaukana tyypillisestä koulurakennuksesta. Kiinteistö on varsinaisesti monitoimitalo, jonka ominaispiirteenä on rakennuksen W-muoto ja solumaisuus.

Monitoimitalossa on yhtenäisen peruskoulun lisäksi mm. kirjasto, nuorisotoiminnan tilat, päiväkoti sekä ruoka- ja liikuntasali. Rakennuksen yhteisenä kohtaamispaikkana on yleisöaula eli keskustori, josta pääsee eri soluihin, esimerkiksi luokkiin ja kerhotiloihin.

Keskustorin erikoisuutena on pyörönäyttämö, joka on yhteydessä viereiseen liikuntasaliin. Liikuntasali puolestaan toimii myös auditoriona. Näyttämö mahdollistaa erikokoisten tilaisuuksien järjestämisen joko keskustorilla, liikuntasalissa ja ruokalassa tai yhtä aikaisesti näissä kaikissa.

Monitoimitalon yhteisiä tiloja käytetään monenlaisiin yleisötilaisuuksiin. Lisäksi käytävä- ja aulatilat toimivat yhteisen olohuoneen tapaan vaihtelevasti ryhmä-, kokoontumis- ja opetustiloina.

Nämä tilat olivat koko rakennuksen akustiikkasuunnittelun kannalta haasteellisimpia, koska akustiikkaa piti miettiä monesta näkökulmasta ja monen toiminnan kannalta.

”Rakennuksen akustiikka on pehmeä, rauhallinen ja tyyni. Olen ollut neljässä muussakin koulurakennusprojektissa mukana, ja täytyy sanoa että nyt akustointi on onnistunut koko talossa erinomaisesti. Akukon on osoittanut erittäin vahvaa suunnittelutaitoa”, monitoimitalon johtaja Pertti Parpala kehuu Ritaharjun koulun akustiikkaa.

Asiantuntijat

Kohde: Ritaharjun koulu

Ritaharjun koulu

Jaa artikkeli

  • Facebook
  • Twitter

Region and language

Select region and language

Current selection: