Urheilu- ja monitoimiareenat

Urheilu- ja monitoimiareenalla sekä yleisön että esiintyjien ja urheilijoiden tulee kuulla, nähdä ja kokea. Sekin on tärkeää, että tapahtuman äänet eivät häiritse ympäristöään. Akustiikka, esitystekniikka ja ympäristömelun torjunta ovat urheilu- ja monitoimiareenoiden suunnittelussa keskeisessä roolissa.

Urheilu- ja monitoimiareenojen yhteyshenkilöt

Tapio Ilomäki

Tapio Ilomäki

+358 40 0939 088

Ari Lepoluoto

Ari Lepoluoto

+358 50 372 5275

Uli Jetzinger

Uli Jetzinger

+358 41 313 4815

Nykyaikainen urheilu- ja monitoimiareena on yhtä lailla urheilutapahtumien kuin konserttien ja muiden viihdetapahtumien näyttämö. Areenoilta edellytetäänkin monin osin samanlaisia ominaisuuksia kuin muiltakin esitystiloilta.

Akustiikan tulee olla sopiva. Stadionin tulee kuulostaa stadionilta silloin, kun siellä tapahtuu. Tunnelman tulee nousta myös yleisön käyttäessä omaa ääntään, mutta ei kuitenkaan niin, että äänimaisema koettaisiin liian kovana, päällekäyvänä tai ahdistavana. Äänentoiston tulee olla selkeä ja riittävän tehokas kaikissa tilanteissa.

Nykyaikaisella areenalla myös visuaaliselle elämyksellisyydelle tulee luoda puitteet. Tämä tarkoittaa esitysteknistä valaistusta ja mediapintoja, jotka immersiivisen kokemuksen mahdollistamiseksi voivat olla laajoja, monimuotoisia ja jopa yleisöä ympäröiviä. Myös informaation välittyminen on ensiarvoisen tärkeää, josta syystä areenalle yleensä hankitaan informaatiojärjestelmä.

Urheilu- ja monitoimiareenoiden esitystekniikasta vastaa usein tapahtumaoperaattori, joka kannattaa ottaa mukaan uuden areenan tai uudistuksen suunnitteluun jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Akukon osaa puhua samaa kieltä niin tapahtumaoperaattoreiden kuin suunnittelijoiden ja tilaajienkin kanssa. Esitys- ja informaatiotekniikkaan liittyvä roolimme areenahankkeissa onkin usein kartoittava, lähtötietoja antava ja yhteensovittava. Tarvittaessa teemme myös järjestelmäsuunnittelun ja konsultoimme hankinnoissa.

Jo käytössä oleville urheilu- ja monitoimiareenoille tarjoamme tapahtumamelun mittauksia ja arviointeja.

Akukonin urheilu- ja monitoimiareenoihin liittyvät palvelut:

  • meluselvitykset
  • hankesuunnittelu akustiikan, esitystekniikan ja esityslogistiikan osalta; lähtötiedot muille suunnittelualoille
  • akustiikkasuunnittelu
  • esitystekniikan ja informaatiojärjestelmien tarvitseman infrastruktuurin suunnittelu ja äänentoistojärjestelmän vaatimusten määrittely, tarvittaessa myös järjestelmäsuunnittelu ja hankintojen konsultointi
  • esitys- ja informaatiotekniikan hankintojen konsultointi
  • tapahtumamelun mittaukset

Region and language

Select region and language

Current selection: